Η συνταγή της εβδομάδας: Κρέπες με μαρμελάδα

Κρέπες με μαρμελάδα

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

2 αυγά χτυπημένα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
600 ml αλεύρι κοσκινισμένο
βούτυρο
μαρμελάδα για σερβίρισμα
κανέλα αναμειγμένη με ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μπολ μεσαίου μεγέθους και χτυπατε, κατά προτίμηση με ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, θολό και αφρώδες. Προσθέτετε τη βανίλια και το γάλα σιγά σιγά και τα χτυπάτε μέχρι να δέσουν καλά. Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά στο κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάτε καλά ύστερα από καθε προσθήκη ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Λιώνετε λίγο το βούτυρο σε μικρό τηγάνι προσθέτετε δύο κουταλιές από το χυλό και ανακινείτε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα ή ώσπου να ροδίσει η κάτω πλευρά της κρέπας και ύστερα τη γυρίζετε σε μια σπάτουλα και την ψήνετε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Βάζετε την κρέπα σε πιατέλα και συνεχίζετε με τον υπόλοιπο χυλό λιώνοντας στο τηγάνι επιπλέον βούτυρο, αν χρειάζεται. Τοποθετείτε τις έτοιμες κρέπες σε στοίβα, βάζοντας ανάμεσα τους κομμάτια λαδόχαρτο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Για το σερβίρισμα απλώνετε λίγη μαρμελάδα πάνω σε κάθε κρέπα και την τυλίγετε. Βάζετε τις τυλιγμένες κρέπες σε ζεστή πιατέλα. Πασπαλίζετε με το μείγμα της κανέλας και της ζάχαρης όσο είναι ακόμη ζεστές.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.