Η συνταγή της εβδομάδας: Μοσχάρι με τσίλι μέξικεν

Μοσχάρι με τσίλι μέξικεν

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

2 κιλά μοσχάρι (ελιά,σπάλα,κιλότο)

3 κουτ. λάδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελ. σκόρδο λιωμένες

2 κουτ. κίμινο σκόνη

1 κουτ. τσίλι σκόνη

3 φλ. ζωμός κρέατος

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρέας από λίπος και πέτσα αν υπάρχουν και το κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε πιάτο αλεύρι και αλευρώνετε καλά τα κομμάτια του κρέατος. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας λίγα-λίγα κομμάτια κάθε φορά, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Προσθέτετε λίγο ακόμα λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο, το κίμινο και το τσίλι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ξύνετε ελαφρά με σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και ρίχνετε μέσα πάλι το κρέας. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζωμό. Σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 1 1/2 ώρα, να μαλακώσει καλά το κρέας. Ξεσκεπάζετε και βράζετε για 15-20 λεπτά ακόμα, να φύγουν τα υγρά και να μείνει το κρέας με την σάλτσα του. Σερβίρετε με ρύζι.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.