Η συνταγή της εβδομάδας: Ψάρι στο λαδόχαρτο

Ψάρι στο λαδόχαρτο

Από την Καλή Καλογήρου

 

Υλικά

1 κιλό ψάρι σφυρίδα,λαβράκι, ροφό κομμένο σε 5 μερίδες ή 5 μπαρμπούνια
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
5 ροδέλες πιπεριάς
5 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Παίρνουμε 5 λαδόχαρτα 20×20 εκ. και στο καθένα από αυτά βάζουμε μια στρώση ψάρι και από πάνω το 1/5 υλικού (πατάτες, ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι,σκόρδο, δάφνη, μαϊντανό, αλατοπίπερο)και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Διπλώνουμε στα τέσσερα κάθε λαδόχαρτο, σαν πακέτο. Τοποθετούμε τα “δέματα” σε ταψάκι λαδωμένο. Ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια τους, για να μην καεί το χαρτί στο φούρνο, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.