Η συνταγή της εβδομάδας: Ρύζι με γαρίδες

Ρύζι με γαρίδες

Από την Καλή Καλογήρου

Υλικά

4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένες
100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
400 γρ. ντομάτα κονσέρβας, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια αποξηραμένη μαντζουράνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
150 ml ζεστό ζωμό ψαριού
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμόνι
350 γρ. μεγάλες γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλινο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και συνεχίζετε να σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε την ντομάτα, τη μαντζουράνα, το αλατοπίπερο, το ζωμό του ψαριού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και αφήνετε να βράσουν.

Κατόπιν σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν.

Κατόπιν σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 10-15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνετε τις γαρίδες ανακατεύετε και συνεχίζετε να βράζετε για άλλα 3-5 λεπτά.

Πασπαλίζετε με τυρί και ανακατεύετε για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να σταθεί για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε από την κατσαρόλα.

Καλή όρεξη!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.