Η στήριξη του ιατρικού κόσμου που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης

Τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν την Πέμπτη (2/4) στην τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Περιφερειάρχη και πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της στήριξης του ιατρικού κόσμου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ρισκάρουν την υγεία τους για τον αόρατο εχθρό, αλλά και η συμβολή στην ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, η Περιφέρεια παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και στηρίζει τους γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, όπως φυσικά και τους ασθενείς που χρειάζονται τη βοήθεια της Περιφέρειας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η στήριξη του ιατρικού κόσμου που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και η συμβολή στην ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας ήταν το αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: «Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις. Είμαστε στις επάλξεις για να στηρίξουμε το γιατρό που δίνει τη μάχη αλλά και τον ασθενή που χρειάζεται τη βοήθειά μας».

Τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για τη στήριξη του ιατρικού κόσμου και την ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας, ήταν το αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στην οποία πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ, τονίστηκε η ανάγκη να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον αόρατο εχθρό και ρισκάρουν την υγεία και τη ζωή τους.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι ενέργειες του ΙΣΑ για την οικονομική στήριξη των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που αγωνίζονται να επιβιώσουν για να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους ώστε να μην καταρρεύσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κρίσιμη αυτή ώρα για την πατρίδα μας.

Συζητήθηκε επίσης το Σχέδιο Δράσης για την ιατρική κάλυψη των πολιτών της Αττικής μέσω του συστήματος Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ καθώς και οι ενέργειες που θα γίνουν περαιτέρω για να καλυφθούν και άλλες ανάγκες των ασθενών και να αποσυμφορήσουν το σύστημα υγείας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και η αγωνία μας είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την πατρίδα στην κρίσιμη αυτή ώρα. Είμαστε στις επάλξεις για να στηρίξουμε το γιατρό που δίνει τη μάχη αλλά και τον ασθενή που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Είναι θέματα ύψιστης σημασίας να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τον ιατρικό κόσμο καθώς και η ιατρική παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν τόσο από κορωνοϊό όσο και από τις υπόλοιπες παθήσεις».