Η τέλεια ημερομηνία για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα Χριστούγεννα είναι λιγότερο από έναν μήνα μακριά και ήδη οι πόλεις του κόσμου φορούν σιγά σιγά τα γιορτινά τους, στολίζοντας δέντρα, πλατείες, βιτρίνες, με πολλά χρώμα και φώτα παντού.

Μάλιστα, πολλοί έχουν ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους, μιας και τους φέρνει χαρά και ανυπομονησία για τις γιορτές.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, υπάρχει ιδανική ημερομηνία για να στολίσεις το δέντρο σου και δεν είναι η 1η Δεκέμβρη, που ίσως πιστεύουν πολλοί.

Η πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου δεν είναι και η καλύτερη μέρα για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, που λένε ότι πρέπει να περιμένουμε για να στολίσουμε για την εορταστική περίοδο.

Η ημερομηνία για να στολίσεις το δέντρο

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Christmas Tree World, η παραδοσιακή «Έλευση» ξεκινά την τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, που σημαίνει ότι η τέλεια ημερομηνία μπορεί να ποικίλλει από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Φέτος πέφτει στις 3 Δεκεμβρίου – που σημαίνει ότι είναι η τέλεια μέρα για να ξεκινήσεις τους εορτασμούς, στολίζοντας το σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Πότε πρέπει να ξεστολίσεις

Σύμφωνα με τους χριστιανικούς κανόνες, υπάρχει και μια τέλεια μέρα για να ξεστολίσεις το δέντρο που δεν είναι άλλη από η δωδέκατη μέρα των Χριστουγέννων.

Και ενώ αυτό ακούγεται απλό, δεν είναι ξεκάθαρο όσο υπάρχουν διαφωνίες για το πότε ξεκινούν οι 12 ήμερες των Χριστουγέννων. Έτσι, είναι είτε στις 5 είτε 6 Ιανουαρίου, στα Θεοφάνια.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι πολλοί επιλέγουν να αγνοήσουν τους θρησκευτικούς κανόνες και να στήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους την 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.

«Σε πολλά νοικοκυριά αρέσει να στήνουν το δέντρο τους και άλλα εορταστικά στολίδια την πρώτη μέρα του μήνα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επίσημης αντίστροφης μέτρησης για τη μεγάλη μέρα», είπαν. Άλλοι πλέον επιλέγουν να στολίσουν ήδη από τον Νοέμβριο ή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Αποκάλυψαν επίσης ποιες χώρες πιστεύουν περισσότερο στον Άγιο Βασίλη και αποδεικνύεται ότι η Ιρλανδία είναι πρώτη και η Αυστραλία δεύτερη στη λίστα.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.