“Ιερός πόλεμος” στα Σπάτα – Η απάντηση του Δημ. Μάρκου

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μία ανάρτηση στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανήμερα των Χριστουγέννων  στην μητρόπολη των Σπάτων γνωστή ως Κοίμηση της Παναγίας, μεταξύ του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου και του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου

Στην ανάρτηση αναφέρεται το εξής:

“Ανήμερα των Χριστουγέννων στην μητρόπολη των Σπάτων γνωστή ως Κοίμηση της Παναγίας , πήγε ο δήμαρχος μας να παρακολουθήσει την θεία λειτουργία .

Αφού τελείωσε η Θεία λειτουργία , πήρε τον λόγο μπροστά στην Ωραία Πύλη ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και αφού ευχήθηκε στον κόσμο για τα Χριστούγεννα είπε

«Τώρα θα αναφερθώ και στον Δήμαρχο .Εγώ επέλεξα το μέρος που θα λειτουργώ και που θα βρίσκομαι και ο αγαπητός Σεβασμιότατος Νικόλαος δεν θα με μετακινήσει από την συγκεκριμένη ενορία και δεν θα σας κάνει το χατίρι στην καταγγελία που έχετε καταθέσει σε βάρος μου στον Ίδιο”.

Απάντηση έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Δεν θα κάνω το χατήρι σε κανέναν να απαντήσω Άγιες μέρες στις σκόπιμα ψεύτικες διαδόσεις κανενός. Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι ιερείς και κοσμικοί, να μάθουμε να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και τον ιερό χώρο της Εκκλησίας. Όσο για τις απαντήσεις, θα δοθούν και με το παραπάνω, έπεται συνέχεια…..”