Ισόβια στον 45χρονο για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο Φλώρινας ο 45χρονος για τη δολοφονία του 56χρονου Πέτρου Ξανθόπουλου και την επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, 15 χρόνια φυλάκιση για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, 3 χρόνια φυλάκιση για οπλοκατοχή, 1.000 ευρώ και 4 χρόνια φυλάκιση για οπλοχρησία ήταν η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον 45χρονο δράστη της επίθεσης με τσεκούρι που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Νωρίτερα, την ενοχή του 46χρονου δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης είχε προτείνει η Εισαγγελέας, πριν την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Η ίδια χαρακτήρισε πρωτοφανή την συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας πως η σχέση του κατηγορούμενου με τις σχέσεις δικαίου, φαίνεται να είναι διαταραγμένη και πως ο ίδιος προσέβαλλε ακραία την ανθρώπινη ύπαρξη,

Δείτε ακόμα:  Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ τράπεζας

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για την πρώτη επίθεση, όπου επιτέθηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με σκοπό να διατελέσει έγκλημα πράγμα το οποίο πέτυχε, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις άφησε τραύματα στις ψυχές και στα σώματα των θυμάτων.

Η ίδια αναφέρθηκε στην κυνικότητα του δράστη και πως ο ίδιος δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας.

«Θα πρέπει το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο. Πιστεύω ότι πολύ θα στεναχωριέται σήμερα ο κατηγορούμενος που δεν κατάφερε να αφαιρέσει και άλλες ανθρώπινες ζωές. Πίστευα ότι θα έχει μια ψυχική νόσο κι όμως έπεσα έξω, δεν έχει καμία ψυχική νόσο. Για τον λόγο αυτό εύχομαι ο άνθρωπος αυτός να παραμείνει πολλά χρόνια στη φυλακή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας, καταχειροκροτούμενη από το ακροατήριο.

Δείτε ακόμα:  Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ - Τρεις τραυματίες

eleftherostypos.gr