Καύσωνας: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Μέτρα για τις μέρες του καύσωνα για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ποιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εργασία τους.

Ακραίες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στη χώρα και η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε, το υπουργείο Εργασίας καλεί τους εργοδότες να λάβουν τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα αλλά και να μειώσουν την απασχόληση τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, δηλαδή μεταξύ 12:00 και 16:00, όπου κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, εφίσταται η προσοχή στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και συστήνεται μείωση της απασχόλησης ή παύση εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους όπως είναι τα μηχανοστάσια, χυτήρια, υαλουργεία, κεραμοποιεία, ναυπηγικές εργασίες κ.λπ. μεταξύ των παραπάνω ωρών.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινά η μεταφορά φαρμάκων με drone! Διαβάστε που και πότε...

Μείωση ωραρίου ή και παύση εργασιών συστήνεται και σε εργαζόμενους σε υπαίθριες εργασίες.

Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά ΕΔΩ

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε για δουλειά

Εγκύκλιο με τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους δικαιολογείται η μη προσέλευσή τους στην υπηρεσία τους εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο, λόγω των συνθηκών καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, θεωρείται δικαιολογημένη για όσες ημέρες διαρκεί ο καύσωνας, η μη προσέλευση στην υπηρεσία των υπαλλήλων εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα:

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με επικίνδυνες καταιγίδες - Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή!

Άτομα με χρόνια καρδιολογικά & αναπνευστικά νοσήματα
Καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία
Άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία
Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα
Έγκυοι

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

ieidiseis.gr