Και «ξαφνικά» τα σχολεία της χώρας εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης της Covid-19!

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η… επίθεση που έχει εξαπολύσει ο κορoνοϊός προς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς!

Τα κρούσματα του ιού σε σχολεία όλη της χώρας αυξάνονται συνεχώς, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες. Στην Κρήτη, κλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το Nηπιαγωγείο Σκοπής στη Σητεία, καθώς βρέθηκε θετικό ένα νήπιο, ενώ δύο μαθητές νόσησαν και στο 2ο Δημοτικό της Νέας Αλικαρνασσού.

Στην Τρίπολη μέχρι τις 4 Μαρτίου αναστέλλονται τα μαθήματα σε συγκεκριμένα τμήματα της στ’ τάξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος. Την ίδια στιγμή, ανακούφιση, μετά την ανησυχία, επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Βυτίνας, καθώς αρνητικά ήταν όλα τα επαναληπτικά rapid tests που έγιναν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στον τοπικό πληθυσμό, με αφορμή την εμφάνιση ενός κρούσματος του ιού σε μαθητή της α’ τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας.

Τέλος, στην Καβάλα, αίτημα για «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά πρόκειται να υποβάλει η Ένωση Γονέων του δήμου. Ήδη έξι σχολεία, στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα, υπολειτουργούν, επειδή οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους.

Δείτε ακόμα:  Η φωτογραφία του πυροσβέστη μετά τις φωτιές στη Δροσιά Αχαΐας που έγινε «viral»

Πολύ μεγάλη προσέλευση

Τέλος, 12 θετικά δείγματα ανακάλυψαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα συνολικά 609 rapid tests που έγιναν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, με την προσέλευση του κόσμου να είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, στη Θέρμη εντοπίστηκε 1 θετικό, στον Δήμο Παύλου Μελά τα θετικά ήταν 5 και στον Δήμο Θεσσαλονίκης ήταν 6.

newsbreak.gr

  • Φωτό αρχείου