Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τη Μ. Δευτέρα

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε τμήματα του Κεντρικού και Νότιου Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Παράλληλα, θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από τα ~1500m στα νότια, πάνω από τα ~1000-1200m στα κεντρικά και πάνω από τα ~900-1000m στα βόρεια), ενώ στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα ~600m. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης αναμένονται να περιοριστούν στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής 3ωρου για το διάστημα 09:00 – 12:00 (Γράφημα 1) και 15:00 – 18:00 (Γράφημα 2) της Μεγάλης Δευτέρας 18/04.

Γράφημα 1: Το προβλεπόμενο ύψος υετού για το διάστημα 09:00 – 12:00 την Μεγάλη Δευτέρα 18/04, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Γράφημα 2: Το προβλεπόμενο ύψος υετού για το διάστημα 15:00 – 18:00 την Μεγάλη Δευτέρα 18/04, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.