Καιρός: Δείτε live την πορεία του Μεσογειακού Κυκλώνα «Νέαρχου» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Νέαρχος» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη στην καρδιά της Μεσογείου. Δείτε live την πορεία του.

Ο «Νέαρχος», ο νέος Μεσογειακός Κυκλώνας που πλήττει Μάλτα και Σικελία, σχηματίστηκε και στο Νότιο Ιόνιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί σημαντικά.

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Η Κρήτη πιθανόν να δέχεται βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως η Μάλτα και η Σικελία θα επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους, ψηλά κύματα και ισχυρές βροχοπτώσει, σύμφωνα με το Meteo.

Τι είναι ο Μεσογειακός Κυκλώνας

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ή Medicane είναι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στη Μεσόγειο και αποκτά χαρακτηριστικά των τροπικών κυκλώνων. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία μετωπικών επιφανειών (ψυχρά και θερμά μέτωπα), τη δημιουργία «ματιού», την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και την εκδήλωση ραγδαίων βροχοπτώσεων κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος.

Ο κρητικής καταγωγής Νέαρχος – που έδωσε το όνομα του στο νέο κυκλώνα – υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία.

Δείτε live την πορεία του

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.