Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη για επιδείνωση της κακοκαιρίας από το βράδυ με βροχές και καταιγίδες!

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους πολύ θυελλώδεις νότιους ανέμους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας (πρώτος χάρτη) το οποίο καθώς μετατοπίζεται ανατολικά θα προκαλέσει αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας διάρκειας ενός 24ωρου περίπου.

Δείτε ακόμα:  Πρωτοφανές περιστατικό: 15χρονος σημάδεψε με πιστόλι αστυνομικούς και ακινητοποίησε το περιπολικό τους!

Οι περιοχές που φαίνεται να δέχονται μεγάλα ύψη βροχής είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου στο κάτω μέρος του χάρτη σημειώνονται και τα χιλιοστά βροχής ανά τρίωρο. Όσο πιο σκούρα τα χρώματα της κλίμακας τόσο πιο έντονες οι βροχές.

Κλείνοντας στον τελευταίο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ανέμου όπου στην κλίμακα στο κάτω μέρος του χάρτη αποτυπώνονται οι τιμές των μποφόρ.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ethnos.gr