Καιρός: Ετοιμαστείτε για «30άρια» – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα με πιο ανοιξιάτικο σκηνικό αλλά τους βοριάδες να επιμένουν και θα υποχωρήσουν από το απόγευμα και μετά.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την χώρα αλλά και κατά τόπους συννεφιές που θα φέρουν μερικές βροχές στα νότια. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς στα πιο δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Στην Αττική, όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες με κατά τόπους συννεφιές αλλά όχι κάτι το αξιόλογο και με τον υδράργυρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Δείτε ακόμα:  Πώς θα αναβιώσει το εμβληματικό κτήριο του Μινιόν

Στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια θα κυλήσει η μέρα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Πιο αυξημένες οι θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη από την Αττική λόγω των βοριάδων.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «για τις επόμενες ημέρες δεν έχουμε να σημειώσουμε κάτι το αξιόλογο, παρά μόνο τοπικές βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο λόγω της θερμικής αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι βοριάδες θα υποχωρήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα ανέβει έως και τους 30 βαθμούς, ενώ μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται θα δούμε και παραπάνω», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή - Η πρόγνωση για την Αττική

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη