Kαιρός για αλλαγή!

Η άνοιξη είναι σίγουρα η εποχή της ανανέωσης! Τώρα που ο καιρός ανοίγει και η διάθεσή μας βελτιώνεται είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν όμορφο και έξυπνα διαμορφωμένο χώρο. Άλλωστε πολλοί από εμάς ζούμε σε σπίτια γεμάτα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε. Πράγματα που έχουν χάσει τη χρηστική τους αξία (εκείνο το επιτραπέζιο που κανείς δεν παίζει πια), ρούχα που δεν φοράμε (αλλά, πού ξέρεις, μπορεί να ξανάρθουν στη μόδα), παλιά χαρτιά που είμαστε σίγουροι ότι «κάποτε θα τα χρειαστώ», σουβενίρ και αναμνηστικά που απλά δεν μπορούμε να αποχωριστούμε.

Τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στην καθημερινότητα μας;

Καταρχάς ξοδεύουμε πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι φανταζόμαστε (και από όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε) στο να ψάχνουμε τα κλειδιά, το πορτοφόλι μας, το χαρτί που όντως χρειαζόμαστε. Χρόνο που θα μπορούσαμε να αφιερώνουμε στην ανάγνωση ενός βιβλίου, στο να κάνουμε επιτέλους εκείνα τα δυο σημαντικά τηλεφωνήματα, στην οικογένεια και τους φίλους μας, στο project που όλο λέμε πως θα ξεκινήσουμε.

Επίσης, είναι γεγονός πως ένας ακατάστατος –πολλές φορές και χαοτικός– χώρος «ρουφάει» ενέργεια και μας προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης. Οι New York Times, σε πρόσφατο άρθρο τους, αναφέρουν ευρήματα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία η ακαταστασία έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στην ψυχική μας υγεία, αλλά και στο σώμα μας, καθώς μπορεί να προκαλέσει αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Πώς απαντάμε στην ερώτηση τι κρατάω και τι χαρίζω, ανακυκλώνω, πετάω;

H Γιαπωνέζα Marie Kondo με τη μέθοδο KonMari έχει κερδίσει εκατομμύρια λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Στον πυρήνα της, η μέθοδος αυτή μας καλεί να κρατήσουμε, να περιβάλουμε τους εαυτούς μας και τον χώρο μας με ό,τι πραγματικά αγαπάμε, ό,τι μας προκαλεί χαρά, κάνοντας στους εαυτούς μας, για κάθε αντικείμενο με το οποίο βρισκόμαστε «αντιμέτωποι», ακριβώς αυτή την ερώτηση: «Μου δίνει χαρά;»

Με το βιβλίο της Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη – Η μαγεία του να τακτοποιείς η Marie υπόσχεται να μας βοηθήσει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη, αλλάζοντας έτσι όχι μόνο τον χώρο στον οποίο ζούμε και τη σχέση που αναπτύσσουμε με τα αντικείμενα γύρω μας, αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα. Απαλλάσσοντας το σπίτι μας από όλα εκείνα που δεν χρειαζόμαστε πια (και μαζί από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν), είναι πολύ πιθανό να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να νιώσουμε πιο ανάλαφροι, πιο ήρεμοι και ταυτόχρονα να γεμίσουμε έμπνευση και όρεξη για ζωή.

Στο παρακάτω video, η πιστοποιημένη σύμβουλος της Μεθόδου KonMari στην Ελλάδα Ελένη Χρυσικού μας δίνει τις δικές τις συμβουλές για να απαλλαχθούμε από όσα δεν χρειαζόμαστε πια και να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας.

Επιπλέον, η Marie Kondo υπογράφει μια ιστορία για μικρούς αναγνώστες.

Για τους περισσότερους γονείς, το να ζητήσουν στο παιδί τους να καθαρίσει ή να συμμαζέψει μπορεί να προκαλέσει ένα ξέσπασμα θυμού, όμως η Marie έχει διαφορετική άποψη. Το βιβλίο της αυτό, μέσα από την ιστορία των δύο χαριτωμένων μικρών ηρώων της Κίκι και του Ζακ, υπόσχεται να δείξει σε όλα τα παιδιά ότι το να ζει κανείς σε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον είναι όχι μόνο σωστό αλλά και διασκεδαστικό!

Τι λέτε, είστε μέσα;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.