Καιρός: Η ζέστη επιστρέφει το Σαββατοκύριακο – Η νέα πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Το καλοκαίρι δεν έφυγε τελικά νωρίτερα φέτος, με τα στοιχεία να «δίνουν» ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως θα ξαναβγάλουμε τα καλοκαιρινά, μιας και ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει το «σήμα» για καλοκαιρινό διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Προς το καλοκαίρι εξακολουθεί να κοιτάζει ο καιρός με πρόσκαιρη έξαρση μάλιστα της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 του Σεπτέμβρη, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τοπικά και τους 33 βαθμούς Κελσίου!!»

Δείτε ακόμα:  Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα - Τι λένε για την αρχή του 2022

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 τονίζει πως τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν περισσότερα προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα πάντως και με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός βελτιώνεται, «το καλοκαιράκι επιστρέφει» από αύριο και ο υδράργυρος θα ανέβει προσεγγίζοντας τις επόμενες μέρες ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου!

Υπεύθυνο, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, για αυτή την κατάσταση είναι ένα σύστημα υψηλών πιέσεων που εκτείνεται πάνω από την Ευρώπη και φτάνει μέχρι και τη Μεσόγειο. Μάλιστα τη χώρα μας θα προσεγγίσουν και θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Δείτε ακόμα:  Δεν ξεμπερδέψαμε με τον «Μπάλλο» - Νέες προειδοποιήσεις για επιδείνωση του καιρού στην Αττική

ieidiseis.gr