Καιρός: Μαρουσάκης – Επικίνδυνη μέρα η Κυριακή λόγω μεσογειακού κυκλώνα

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο έρχεται για Κρήτη, Κυκλάδες, και Δωδεκάνησα καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας μετατοπίζεται προς τη χώρα μας. Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά έχει σχηματιστεί νοτιοανατολικά της Σικελίας και θα επηρεάσει τις επόμενες μέρες και την χώρα μας.

Το σύστημα αυτό της κακοκαιρίας που παίρνει ενέργεια από την θερμότητα και την υγρασία της θάλασσας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα προσπαθήσει να κινηθεί πάνω από θαλάσσια τμήματα και όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα θα περάσει κυρίως νότια της Κρήτης.

«Όσο θα μετατοπίζεται πιο ανατολικά, θα χάνει από την ένταση και την ισχύ του» σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open που επισημαίνει όμως παράλληλα ότι αυτό το βαρομετρικό θα είναι ικανό να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή σ’ αυτές τις περιοχές το Σάββατο αλλά την Κυριακή ο κ. Μαρουσάκης χαρακτηρίζει τα πράγματα επικίνδυνα. «Όσο θα πηγαίνει πιο ανατολικά θα συναντά τις θάλασσες μας που έχουν κρατήσει υψηλή θερμότητα άρα το κύμα κακοκαιρίας θα ενταθεί» επισημαίνει ζητώντας από τους κατοίκους να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Το νεφικό αυτό σύστημα θα μετατοπιστεί την Δευτέρα ανατολικότερα προς την περιοχή της Κύπρου. Όμως δεν πρόκειται ο καιρός να φτιάξει καθώς από την Τρίτη και μετά ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας έρχεται από την περιοχή της Ιταλίας και θα δώσει βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.