Καιρός: Οι προβλέψεις Μαρουσάκη & Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα – Διαφορετικό το σκηνικό την Πρωτοχρονιά

19 ημέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και η αγωνία για τον καιρό ολοένα και μεγαλώνει. Αν και προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να έχουμε ασφαλή πρόγνωση, ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν την τάση.

Καιρός: Η εκτίμηση του Μαρουσάκη

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει μία πρώτη γεύση από τον καιρό την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αν και τα νέα για τις 25 Δεκεμβρίου είναι σχετικά καλά, ωστόσο, η Πρωτοχρονιά φαίνεται πως θα είναι βροχερή.

Όσοι ήλπιζαν για λευκά Χριστούγεννα θα μείνουν με την ελπίδα, καθώς τα χιόνια δεν θα έρθουν και θα περιοριστούν στα μεγάλα υψόμετρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.

Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.

Σε ό, τι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους».

Η πρόβλεψη του Αρναούτογλου

Μία πρώτη τάση έδωσε και ο προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως εξηγεί, και στηριζόμενος στις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου φαίνεται «μια σχετικά μικρής διάρκειας αλλά αρκετά εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού και κυρίως, ένα ιδιαίτερα έντονο θερμοκρασιακό σκαμπανέβασμα».

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε:

«Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ για το μεγάλο ενδιαφέρον σας και για την αναλογική εκτίμηση του Δεκεμβρίου 2022. Από τα μηνύματα που μου στέλνετε είναι πολύ λογικό να θέλετε διευκρινήσεις για την εκτίμηση του αναλογικού κυριώς κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου όπου σύμφωνα μ’ αυτό φαίνεται μια σχετικά μικρής διάρκειας αλλά αρκετά εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού και κυρίως ένα ιδιαίτερα έντονο θερμοκρασιακό σκαμπανέβασμα.

Όπως σας έγραψα όμως, δεν προχωρώ σε περαιτέρω επεξηγήσεις μόνο και μόνο για να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης από κάποια sites στα γραφόμενά μου, γιορτινές μέρες που έρχονται!

Μόλις θα πλησιάσουν όμως, οι παραπάνω ημερομηνίες θα επανέλθω για να δούμε αν και τι ποσοστό επαλήθευσης θα έχει αυτή η πειραματικη προσπάθεια καθώς θα μιλάμε για μια εκτίμηση που έγινε στις 30 Νοεμβρίου!!! Μέχρι τότε βασιζόμαστε σε ό,τι νεότερο μας δίνουν τα καθημερινά, τελευταία προγνωστικά στοιχεία».

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.