Καιρός: Παραμένει η ζέστη και την Τετάρτη – Μέχρι 7 μποφόρ στην Αττική – Που θα βρέξει

Την Τετάρτη ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών με ήλιο, με φυσιολογική ζέστη για την εποχή και το μελτέμι τοπικά ενισχυμένο.

Αρχικά θα ξημερώσει με ήλιο σε όλη τη χώρα. Σταδιακά λίγη αραιή συννεφιά φαίνεται να αναπτύσσεται στα ηπειρωτικά.

Αφήνοντας περιοχές όπως η ανατολική Στερεά και η Πελοπόννησος με περισσότερο ήλιο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στα ορεινά η συννεφιά θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια, σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, διάσπαρτες τοπικές βροχές.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα, με μια δροσερή νύχτα και θερμοκρασίες κοντά στους 23-26 βαθμούς στα πεδινά, και φυσικά πιο δροσερά σε περιοχές με υψόμετρο.

Η ζέστη παραμένει και την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν και τους 38 βαθμούς. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αναμένονται μέγιστες κοντά στους 34-36 βαθμούς και στο Αιγαίο 33-36 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται περισσότερη δροσιά με το θερμόμετρο στους 30 βαθμούς. Λόγω του μελτεμιού όπου θα είναι ενισχυμένο και θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ από την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και νοτιότερα. Στο Ιόνιο αρχικά ήπιοι μεταβλητοί και σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λιακάδα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς, με περισσότερη δροσιά στην ανατολική Αττική με 31 βαθμούς. Ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί , σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Κατά διαστήματα πιο πυκνή φαίνεται να είναι στα ορεινά της Χαλκιδικής το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2-3 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Πέμπτη η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει, με τοπική συννεφιά και πάλι στα ορεινά μας το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, δεν θα ξεπεράσει τους 35-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και μέχρι 34 βαθμούς στο Αιγαίο. Το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο μέχρι 7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.

Την Παρασκευή φαίνεται να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 39 βαθμούς, 35-36 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και μέχρι 35 στο νότιο Αιγαίο. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος, με ήλιο και τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και με ισχυρό βοριά στο Αιγαίο μέχρι 6-7 μποφόρ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.