Καιρός: Πότε αναμένεται το κύμα κακοκαιρίας – Θα επηρεαστεί και η Αττική – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιέγραψε την αλλαγή του καιρού και το σύντομο σε διάρκεια κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει

Στην αλλαγή του καιρού προς το χειρότερο τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για κακοκαιρία που θα επικρατήσει μέχρι και το Σάββατο.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης η αλλαγή του καιρού θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τους βοριάδες, την πτώση της θερμοκρασίας, το χαλάζι και τις βροχές, φαινόμενα από τα οποία θα επηρεαστεί και η Αττική από το βράδυ της Τετάρτης.

Δείτε ακόμα:  Πέτρος Φιλιππίδης: Τι δήλωσε ένα από τα θύματά του για την αποφυλάκιση του (βίντεο)

«Θα πάρουμε μια δόση από φθινόπωρο από το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι το Σάββατο» είπε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποδίδοντας την αλλαγή του καιρού στην ψυχρή λίμνη που θα κατέβει από αύριο, Τετάρτη, με έμφαση στα ανατολικά τμήματα η οποία αν και εκφυλίζεται ενώ κατεβαίνει από τα βορειοανατολικά της Ευρώπης θα προκαλέσει κακοκαιρία σε περιοχές ανατολικά της Πίνδου.

Ειδικά για την θερμοκρασία ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι από τους 30-32 βαθμούς Κελσίου σήμερα και αύριο, θα οδηγηθούμε σε θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 22 βαθμούς Κελσίου ιδιαίτερα προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ μέσα στη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Δείτε ακόμα:  Πυροσβεστική: 52 φωτιές το τελευταίο 24ωρο - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος και για αύριο

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σάββατο και θα μας θυμίσει ότι πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

newsbomb.gr