Καιρός: Πότε θα «χτυπηθεί» η Αττική και πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

«Πρόκειται για μια κακοκαιρία διαρκείας και κακώς δεν πήρε όνομα, μιας και σήμερα βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα αυτής της διαταραχής» λέει στο Newsbeast ο διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος και συνεχίζει να εξηγεί:

«Αυτό το κύμα το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη έδωσε αρκετές βροχές και περιμένουμε να δώσει κι άλλες, πάλι στη δυτική και βόρεια χώρα κυρίως. Πρόκειται για περιοχές που ήδη έχει βρέξει πολύ και συνεχίζεται η κακοκαιρία γι αυτό και βλέπουμε αυτά τα προβλήματα στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στην Ήπειρο».

Τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Ελπίδα": Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινάει η ψυχρή εισβολή

Σύμφωνα με τον κο Λαγουβάρδο, το υφιστάμενο μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα και γρήγορα τις επόμενες ώρες. «H Αττική θα επηρεαστεί αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας» μας λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Στη συνέχεια, από αύριο το πρωί θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το στοιχείο που θέλει προσοχή είναι οι άνεμοι γιατί έχουμε πολύ ενισχυμένους νοτιάδες ήδη από χθες γι’ αυτό και έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως στην Κρήτη για παράδειγμα. Όσο το μέτωπο αυτό πλησιάζει προς Αττική, οι άνεμοι θα ενισχυθούν. Αργά το βράδυ σήμερα και μέσα στη νύχτα, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν σε περιοχές της Πελοποννήσου, του Σαρωνικού-Αττικής και του Αιγαίου.

Δείτε ακόμα:  Καλλιάνος για κακοκαιρία "Ελπίδα": Χιονοθύελλες για τις επόμενες 36 ώρες στην Αττική!

Πότε χτυπάει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Μόλις περάσει αυτό το μέτωπο, σύμφωνα με τον κο Λαγουβάρδο θα σταματήσουν οι βροχές και οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Από Τρίτη απόγευμα (30/11) και κυρίως Τετάρτη ξεκινά να πέφτει η θερμοκρασία, χωρίς φαινόμενα όμως. Σύμφωνα με τον κο Λαγουβάρδο: «Τα ως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι από Πέμπτη (2/12) και Παρασκευή θα έχουμε ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας με νοτιάδες και νέα ύψη βροχής το οποίο για την ώρα φαίνεται να διαρκεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρό και θα πλήξει τις ίδιες περιοχές που έπληξε και το υφιστάμενο».

Δείτε ακόμα:  Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες – Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

«Η τωρινή κακοκαιρία έπρεπε να έχει πάρει όνομα»

Για τον κο Λαγουβάρδο, το σύστημα το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, κακώς δεν ονοματίστηκε. Όπως μας λέει ο ίδιος: «Υπενθυμίζω ότι έχουμε έναν νεκρό στην Ηλεία και πολλά προβλήματα ειδικά στις δυτικές περιοχές της χώρας. Για αυτό το σύνολο κακοκαιρίας που διαρκεί 4-5 ημέρες τώρα, η εκτίμηση μου είναι ότι έπρεπε να είχε πάρει δοθεί όνομα».