Καιρός: Που θα αγγίζει το θερμόμετρο τους 37 βαθμούς – Αστάθεια από το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες!

Με ζέστη θα κυλήσει σήμερα η μέρα στη χώρα μας καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει και περαιτέρω άνοδο. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη την επικράτεια, ωστόσο η θερμική αστάθεια που θα δημιουργηθεί από το μερημέρι θα δώσει μερικές τοπικές μπόρες σε δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους και τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, «θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια του νομού αργά το απόγευμα αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας».

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν πολυ καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 31 βαθμους Κελσίου.

Δείτε ακόμα:  Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα - Η πρόγνωση για την Αττική

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο να αγγίζει και τους 37 βαθμούς, με έμφαση στις κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας λόγω θερμής αέριας μάζας από τη δυτική Ευρώπη», προβλέπει ο κ. Μαρουσάκης.

Το κύμα αυτό ωστόσο δεν θα θυμίσει σε τίποτα τον καύσωνα που έζησε η Ιβηρική χερσόνησος τις προηγούμενες ημέρες.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στη κεντρική Μακεδονία, την Βοιωτία, την Αττική όπου πιθανόν να φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή - Η πρόγνωση για την Αττική

Αστάθεια από το Σαββατοκύριακο

«Το σκηνικό του καιρού φαίνεται πως αλλάζει από το Σαββατοκύριακο, καθώς πλησιάζει τη χώρα μία διαταραχή με μια ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Κυριακή και τη Δευτέρα που ίσως συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη