Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Ευθεία επίθεση στην Αττική Οδό – “Θα αναζητηθούν ευθύνες” (βίντεο)

Βαρύτατες ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού για τους εγκλωβισμένους οδηγούς έριξε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει το δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις που κάναμε και υποσχέθηκαν για επάρκεια μέσων. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα το εισηγηθώ στον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, δήλωσε νωρίτερα ο Γιώργος Πατούλης, φανερά εκνευρισμένος για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στον κεντρικό οδικό άξονα που βρίσκεται στο έλεος του χιονιά. «Να πάρετε τηλέφωνο τους υπευθύνους μέσω της εκπομπής να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό!» είπε σε έντονο τόνο ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είπε: «Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα ιδίως στην περιφέρεια Αττικής, στην Εύβοια αλλά και σε Κυκλάδες εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας. Περιμένουμε μέχρι αύριο ότι οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Δείτε ακόμα:  Το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών «βάζει μπρος» τις μελέτες για την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα & Λαύριο!

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Αττική Οδό, όπου παρά τις προσπάθειες της τροχαίας και της πυροσβεστικής, η εταιρία Αττική Οδός δεν κατάφερε να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό. Ως πολιτεία οφείλουμε μία συγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Γίνεται προσπάθεια αντιδρόμησης, να φτάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ , ώστε να υπάρχει διάνοιξη και να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί. Αν λειτουργούσε σωστά η εταιρία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα.

Δείτε ακόμα:  Την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα & Λαύριο ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής!

Η κατάσταση με βάση τα δεδομένα που έχουμε στην Αττική οδό βελτιώνεται. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Εύβοια και Αττική. Για εμάς ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη τη χώρα. Πιστεύω ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα, παρά τον όγκο του χιονιού τα προβλήματα είναι λιγοστά και όπου υπάρχουν ελπίζω ότι θα μπορέσουν να αποκατασταθούν

Στο 112 για παροχή βοήθειας

Το 112 έχει και τη δυνατότητα γεωεντοπισμού. Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί – ειδικά η εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμα:  Μπορεί η Ουκρανία να εκδιώξει τον ρωσικό στρατό;

Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν προβλήματα και καθυστερήσεις το πρωί στη γέφυρα Καλυφτάκη, αντιμετωπίστηκαν και μπορέσαμε να κρατήσουμε τη χώρα μας ανοιχτή.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αττική λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα του ΗΣΑΠ Ειρήνη – Κηφισιά.

Στην ενημέρωση μετέχουν επίσης  ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α. Μάνος.