Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στους δρόμους της Αττικής – «Έρχονται χειρότερα» προειδοποιεί ο Μαρουσάκης!

Στο χάος έχουν παραδοθεί οι δρόμοι της Αθήνας εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα, με χιλιάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί για ώρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες και να μην μπορούν να μετακινηθούν. Την ίδια ώρα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς λίγο μετά τις 14:30 έγινε γνωστό ότι αποσύρονται όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προκειμένου να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.

Την ίδια στιγμή, η λεωφόρος Κατεχάκη έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς τον Καρέα. Μάλιστα το μεσημέρι, η τροχαία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι όλοι οι οδηγοί για να μετακινηθούν στην Αθήνα θα πρέπει να φορούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε τουλάχιστον δύο τροχούς των οχημάτων τους, όταν βλέπουν χιόνι ή πάγο.


Χάος στην Αττική Οδό – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες
Τεράστια είναι τα προβλήματα στην Αττική Οδό, όπου τα αυτοκίνητα έχουν παραλύσει όχι μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και στις εισόδους. Μάλιστα η Πυροσβεστική ζήτησε από την Αττική Οδό να κλείσουν όλοι οι είσοδοι προκειμένου να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση. Πολλοί οδηγοί επισημαίνουν ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος να «μείνουν» από βενζίνη κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς όχι μόνο θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα οδικά δίκτυα, από σταθμευμένα ΙΧ, αλλά θα υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των οδηγών που δεν θα έχουν θέρμανση.

Όπως δήλωσε στο OPEN ο Άκης Παυλόπουλος που είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό, όλες οι λωρίδες είναι εγκλωβισμένες και δεν μπορούν να περάσουν ούτε εκχιονιστικά, αλλά ούτε κάποιο ασθενοφόρο αν χρειαστεί. Ο ίδιος σημείωσε πως την τελευταία μιάμιση ώρα έχει διανύσει λιγότερα από 500 μέτρα.

Δείτε ακόμα:  Σεισμός κούνησε την Αττική! Που είναι το επίκεντρο;

Προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες – Θα χειροτερέψει η κακοκαιρία

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Κηφισίας, στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Μαραθώνος, στη λεωφόρο Διονύσου και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και μάλιστα με ακόμα πιο έντονα φαινόμενα. Η Πολιτική Προστασία αλλά και όλοι οι φορείς επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να μετακινούνται εκτός αν υπάρχει τεράστια ανάγκη, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι υποχρεωτικές ιδιαίτερα προς τα Βόρεια.

Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί

14:07 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY AΠO TH ΣYMBOΛH THΣ ME THN Λ. MEΣOΓEIΩN KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.

12.35 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTH Λ. EΛ. BENIZEΛOY (HΛIOYΠOΛH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO THN ΠΛATEIA 28HΣ OKTΩBPIOY ΠPOΣ THN ΠEP. KAPEA.

12:25 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN E.O. OINOHΣ – MAΓOYΛAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY EPΓOΣTAΣIOY TITAN PEYMA ΠPOΣ BOIΩTIA. 2) ΣTHN E.O. MEΓAPΩN- AΛEΠOXΩPIOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO TO 12O XΛM. ΘEΣH ΛOYMΠA ΠPOΣ MEΓAPA. 3) ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO THN OΔO ΠINΔOY ΠPOΣ THN ΠEP. YMHTTOY.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 4.626 νέα κρούσματα - 19 νέοι θάνατοι και 161 οι διασωληνωμένοι

10:53 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1) ΣΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 2) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΛΟΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 3) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΆΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ.

10:30 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ YΠOXPEΩTIKH XPHΣH ANTIOΛIΣΘHTIKΩN AΛYΣIΔΩN 1) ΣTHN OΔO ΔEPBENOXΩPIΩN AΠO TO YΨOΣ THΣ KANTINAΣ ME THN EΠΩNYMIA ΘANAΣHΣ ΣTO PEYMA ΠPOΣ BOIΩTIA 2) ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ.

09:50 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO. 2) ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH. 3) ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.

08:50 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN ΛEΩΦOPO ΠAPNHΘOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY TEΛEΦEPIK KAI ΣTA ΔYO PEYMATA. 2) ΣTHN OΔO ΔIONYΣOY AΠO TO YΨOΣ TOY 414 ΣNEN ΠPOΣ TON AΓ. ΠETPO. KAI 3) AΠAΓOPEYΣH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN ΦOPTHΓΩN ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON PEYMA ΠPOΣ ΘHBA.

Τεράστια προβλήματα στα ΜΜΜ

Αποσύρονται όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στα αμαξοστάσια, σύμφωνα με νέα οδηγία του ΟΑΣΑ προς τους οδηγούς. Πλέον είναι λίγα οδικά μέσα που παρέμεναν ακόμα στους δρόμους εξυπηρετώντας κυρίως γραμμές του κέντρου βρίσκονται ήδη καθ΄οδόν προς τα αμαξοστάσια. Επιπλέον, όλες οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου – Ευβοίας και Θηβών αποσύρονταν ήδη στα αμαξοστάσια.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στο Αμόνι Κορινθίας

Την ίδια στιγμή σοβαρές αρρυθμίες εμφανίζονται ήδη και στην κυκλοφορία των μέσων σταθερής τροχιάς. Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχει ήδη ανακοινώσει ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Παράλληλα η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη. Επιπλέον για διάστημα περίπου μίας ώρας το Τραμ προσωρινά τερμάτιζε στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ λίγο πριν τις 12.30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε όλο το δίκτυο και οι συρμοί τερμάτιζαν στο Σύνταγμα.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας εντοπίζονται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗE, στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ανθούσα, Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα. Τα προβλήματα αποδίδονται, κατά κύριο λόγο, σε βλάβες από πτώσεις κλαδιών ή δένδρων στα καλώδια του δικτύου διανομής.

Προβλήματα λόγω βλαβών καταγράφονται και στην Καλλιθέα ενώ ανάλογα μπλακ άουτ συνέβησαν σύμφωνα με το Open σε Παλλήνη και Νέα Μάκρη.

ethnos.gr