Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Έρχεται νέα επιδείνωση – Πιο ισχυρά χιόνια στην Αττική το απόγευμα!

Το πυκνό χιόνι που πέφτει στην Αττική από νωρίς το πρωί της Δευτέρας τις επόμενες ώρες όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει αλλά θα ενταθεί!

Αυτό σημειώνει με νέα ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι η κορύφωση των φαινομένων θα είναι από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το πρωί.

Το χιόνι έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα με τον κ. Μαρουσάκη να κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Δείτε ακόμα:  Εγκληματικότητα: Οι 11 «κόκκινες» περιοχές στην Αττική

«Μην μετακινήστε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ή σε περίπτωση που μετακινηθείτε να έχετε αλυσίδες ή χιονολάστιχα!» γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Δείτε ακόμα:  Τα έξι σενάρια για την αύξηση των συντάξεων

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού ανά τρίωρο (μωβ αποχρώσεις χιόνι και μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για επιλεγμένα τρίωρα έως το βράδυ της Δευτέρας 24/01/2022.

 

Δείτε ακόμα:  Οι εκδηλώσεις των Εκδόσεων Ψυχογιός στην Αττική