Κακοκαιρία “Μήδεια”: Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το 112 – Τι απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν εστάλη ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για την διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας το πρωί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η “Μήδεια”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με μήνυμα που απέστειλε στον Νίκο Χατζηνικολάου, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον Realfm 97,8, διευκρίνισε ότι “το 112 είναι εργαλείο που ενεργοποιείται όταν κινδυνεύουν ζωές, δεν είναι μέσο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού. Φανταστείτε κάθε φορά που κλείνει ένας δρόμος στη χώρα, να πρέπει να ενεργοποιείται ο μηχανισμός του 112. Η Τροχαία και η Νέα Οδός είχαν την ευθύνη ενημέρωσης βάση και του γενικού σχεδίου “Βορέας”. Και το έκαναν αμέσως, βγάζοντας ανακοινώσεις. Ενώ στις 6:08 έφυγε sms σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες”.

“Είναι η χειρότερη χιονόπτωση της τελευταίας 20ετίας και σαν διάρκεια και σαν όγκος χιονιού. Επιλέξαμε να κλείσουμε στις 5:30 το πρωί συντεταγμένα και οργανωμένα την εθνική οδό γιατί υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος εγκλωβισμών και κυρίως προβλημάτων στις εξόδους προς τα δευτερεύοντα δίκτυα, που κάποια ήταν και παραμένουν κλειστά. Η κατάσταση παραμένει και αξιολογείται κάθε μία ώρα” συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

enikos.gr

Δείτε ακόμα:  Κλειστός ο Ηλεκτρικός από Φάληρο έως Αττική