Κακοκαιρία: Προβλήματα και στο κέντρο μεταναστών Καρά Τεπέ

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα τη Λέσβο και το προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι, Καρά Τεπέ.

Η δυνατή βροχή που κράτησε για ώρες και ο δυνατός αέρας, προκάλεσαν προβλήματα που ήδη έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σε εξέλιξη ήταν έτσι κι αλλιώς, οι παρεμβάσεις, για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα, οι άνθρωποι που ζουν εκεί… Σήμερα, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο διαγωνισμός για την κατασκευή προγραμματισμένων έργων υποδομής και προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά , επαρκούς ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, πυροπροστασίας κλπ.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζήτησε την άμεση βοήθεια του Ελληνικού Στρατού για την διοχέτευση νερού όσο και για την άντλησή του με κατάλληλα μηχανήματα και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Δείτε ακόμα:  Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Νέα καταγγελία από 16χρονη - «Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου»

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της δομής από τα εξωτερικά νερά, ανοίχτηκαν απορροές, έγιναν επιχωματώσεις, τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια, μπροστά από τις σκηνές μεγάλης χωρητικότητας ανοίχτηκαν χαντάκια και αποστραγγίστηκαν λιμνάζοντα νερά. Αύριο το πρωί, θα τοποθετηθεί χαλίκι τύπου 3Α στο δρόμο πέριξ της δομής για την προστασία από ορμητικά νερά.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που συντονίζει στο πεδίο η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν μετά από λίγες ώρες τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται και η κατάσταση να αρχίζει να βελτιώνεται.

Δείτε ακόμα:  Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Δείτε εδώ εάν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Επίσης σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και εθελοντές, θα γίνει η εφαρμογή των έργων προστασίας της δομής.

newsit.gr