Κανονικά η δίκη του ψευτογιατρού από το Κορωπί παρά την απουσία του – “Επέλεξε να μην εκπροσωπείται” είπε ο εισαγγελέας

Στην απόφαση να συνεχιστεί κανονικά η δίκη παρά την απουσία του κατηγορουμένου και την αδυναμία παροχής εξουσιοδότησης στους δικηγόρους του αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο «ψευτογιατρός» παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του, ωστόσο δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Δείτε ακόμα:  Στα χέρια της αστυνομίας 41χρονος για κλοπές σε Κορωπί και Μαρκόπουλο!

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει κόβιντ είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση.

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινά η δίκη για την απαγωγή και κακοποίηση της 10χρονης Μαρκέλλας – Τι δήλωσε η μητέρα της (βίντεο)

Όπως έγραφε και το dikastiko.gr τα χρονικά περιθώρια ήταν εξαρχής ασφυκτικά και πλέον μετά και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το ενδεχόμενο αποφυλάκισης γίνεται όλο και πιο ορατό.

Σημειώνεται ότι ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ στο εδώλιο κάθονται άλλοι 16 κατηγορούμενοι ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 60 μάρτυρες, θύματα ή συγγενείς θυμάτων.

Δείτε ακόμα:  Άνοιξε και ο κουμπαράς αγάπης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας για την Χριστίνα

dikastiko.gr