Καράμπιτ: Αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Τι είναι το καράμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Από τα χωράφια της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπλο σε πολεμικές τέχνες και στο δρόμο.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί την Πέμπτη (03/02) ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μαχαίρι καράμπιτ που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο.

Τι είναι το καράμπιτ

Καράμπιτ

Το karambit ή kerambit, kurambik ή karambiak είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με νύχι. Είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο pencak silat (ινδονησιακές πολεμικές τέχνες).

Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο. Είναι μια μικρότερη παραλλαγή των δρεπανιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Καθώς με την πάροδο των ετών μετατρεπόταν σε όπλο, η λεπίδα έγινε πιο κυρτή για να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα κοπής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του karambit. Το μήκος της λεπίδας μπορεί να διαφέρει ενώ ορισμένα δεν έχουν προστατευτικό δακτύλων και μερικά διαθέτουν δύο λεπίδες, μία σε κάθε πλευρά της λαβής. Επιπλέον, το σύγχρονο καράμπιτ μπορεί να έχει καρφί ή σπιρούνι στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του.

 

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.