Καρδίτσα: Αρνούνται να φύγουν με ελικόπτερα οι εγκλωβισμένοι! Σβήνουν οι ελπίδες για την αγνοούμενη γυναίκα

Δραματική η κατάσταση στην Καρδίτσα μετά το σαρωτικό χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα. Οι δρόμοι χάθηκαν και στις θέσεις τους, υπάρχουν γκρεμοί. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία για μία έγκυο και μία ασθενή…

Η Καρδίτσα συνεχίζει να μετράει τις πληγές της. Ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός δημιούργησε μια τραγική πραγματικότητα. Οι εικόνες από την περιοχή καθηλώνουν…

Την ώρα που ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης καταβάλει προσπάθειες να συντονίσει για σήμερα το απόγευμα ή νωρίς αύριο το πρωί, την μεταφορά από αέρος των εγκλωβισμένων ατόμων στην Οξυά Καρδίτσας, κάποιοι από τους γύρω οικισμούς αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δημιουργώντας προβλήματα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο δήμαρχος μεταξύ των ατόμων που πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν τους οικισμούς βρίσκονται μια νεαρή έγκυος κοπέλα καθώς και νεφροπαθής: “Αν και η επαφή με τον οικισμό εξακολουθεί να είναι δύσκολη, ωστόσο με κάθε τρόπο προσπαθούμε να μάθουμε πόσα είναι τα άτομα που πρέπει άμεσα να φύγουν από εκεί και πόσοι χρειάζονται προμήθειες, όπως νερό και φαγητό. Τα άτομα που πρέπει να φύγουν άμεσα από εκεί είναι 8 καθώς και άλλοι 2 από άλλο οικισμό. Ο δρόμος δεν υπάρχει έχει κοπεί από το πέρασμα του κυκλώνα είναι πλέον γκρεμός. Ο μοναδικός τρόπος για να εγκαταλείψουν το μέρος είναι μόνο από αέρος με ελικόπτερα”.

Δείτε ακόμα:  Ληστές υποδύονταν τους... πωλητές εφημερίδων για να μπουκάρουν σε σπίτια σε Φιλοθέη, Ψυχικό & Αγ. Παρασκευή (φωτό)

Εγκλωβισμένοι με σοβαρά θέματα υγείας

“Υπάρχει μια γυναίκα που πρέπει άμεσα να κάνει την χημειοθεραπείας της, είναι μια έγκυος κοπέλα, άτομα που πρέπει να πάνε για τις αιμοκαθάρσεις τους. Η μεταφορά τους πρέπει να γίνει σήμερα το απόγευμα ή τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί.

Από μας περιμένει η Πολιτική Προστασία και ο Περιφερειάρχης για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία της μεταφοράς. Πρέπει να συνεννοηθούν οι άνθρωποι αυτοί ώστε να βρεθεί το κατάλληλο σημείο, όπου θα συγκεντρωθούν και πόσοι είναι συνολικά. Περιμένουμε από τους τοπικούς του δήμου για να βγάλουμε άκρη, ώστε να στείλουμε το ελικόπτερο. Είναι πάνω από 40 άτομα εκεί. Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους και από το χωριό τους δυσκολεύοντας την όλη διαδικασία”.

Δείτε ακόμα:  Αποκάλυψη καθηγητή του ΕΚΠΑ: 40.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική - Αυξημένο κατά 370% το ιικό φορτίο!

Θρίλερ για την αγνοούμενη

Άκαρπες ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού η οποία αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας: “Με την αγνοουμένη δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, δυστυχώς εύχομαι να βρεθεί σύντομα. Οι έρευνες συνεχίζονται, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι πραγματικά δεν ξέρω τι να πω”.