«Καρφιά» Κεφαλογιάννη για Μενδώνη: Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη (video)

Θέση στο ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και την απομάκρυνσή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action24, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δε μάσησε τα λόγια της ξεκαθαρίζοντας ότι «υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα ή δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου ορίζεις ένα πρόσωπο που στην συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει σε μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική» είπε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση της κυβέρνησης να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε να υπάρξει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση» σχολίασε η κυρία Κεφαλογιάννη σε ερώτηση για το αν άργησε η κυβέρνηση να δράσει στην υπόθεση Λιγνάδη.

Δείτε ακόμα:  Στην απομόνωση το πρώτο βράδυ του Γιάννη Λαγού - Θα επιμείνει για Κορυδαλλό

Δείτε μετά το 5ο λεπτό στο παρακάτω βίντεο:

reader.gr