Καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κρότου-λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί στην Κηφισίας!

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 14:00 σήμερα Παρασκευή έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Από το πρωί διαμαρτύρονταν εποχικοί πυροσβέστες έξω από το κτήριο Φάρος και οι άνδρες των ΜΑΤ αποπειράθηκαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση κάνοντας χρήση χημικών και ρίχνοντας νερό στους εποχικούς με την αύρα. Σύμφωνα με καταγγελία στην επίσημη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών, συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε από κροτίδα που έριξαν οι αστυνομικοί!

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε ειρηνική πορεία πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου εποχικού από κροτίδα ΜΑΤατζήδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν. Παραιτηθείτε τώρα».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να περιορίσει τους πυροσβέστες προκειμένου να μην κλείνει ο δρόμος και προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αγανακτισμένος πυροσβέστης την ώρα που τον κυνηγούσαν οι αστυνομικοί και η αύρα έκανε ρίψεις νερού, με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση στο πρόσωπό του, έδειξε στην κάμερα του ΣΚΑΙ το σήμα της Πυροσβεστικής στην μπλούζα του αλλά και την ελληνική σημαία στο μπράτσο του.

Οι πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Οι πυροσβέστες διαμαρτυρήθηκαν με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα». Ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρώντας «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

Οι πυροσβέστες ζητούν επίσης:

Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.