Καταγγελία για ταξιτζή: «Άει γ@@@» και άνοιξε την πόρτα να βγούμε έξω!

Τον Νοέμβριο του 2017 ταξίδευσα στην Αμοργό. Είναι ένας προορισμός που αγαπώ και τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν θαυμάζοντας τις φυσικές ομορφιές του, τα πολιτιστικά μνημεία του και την ευγένεια των κατοίκων του.

Ως δημοσιογράφος μάλιστα έχω κατ’ επανάληψιν εκθειάσει το νησί, τις δραστηριότητές του και τις αρετές του με άρθρα μου.

Φτάσαμε με τον σύζυγό μου στο λιμάνι της Αιγιάλης το ξημέρωμα της Παρασκευής 24ης Νοεμβρίου 2017, ώρα 2.45 περίπου, με το πλοίο «Blue Star Νάξος» και αμέσως αναζητήσαμε ταξί.

Δύο ταξί υπήρχαν στην προβλήτα. Το πρώτο που συναντήσαμε ήταν κατειλημμένο και ο ίδιος ο οδηγός του μας πρότεινε να απευθυνθούμε στον δεύτερο ταξιτζή, ονόματι Μιχάλη, το όχημα του οποίου δεν έφερε την πινακίδα TAXI στην οροφή του.

Συνεννοήθηκα μαζί του και τον παρακάλεσα να περιμένει τον σύζυγό μου, ο οποίος μόλις ερχόταν με τις αποσκευές. Εν τω μεταξύ, πριν επιβιβαστούμε εμείς, και παρά το γεγονός ότι είχα ήδη κλείσει μαζί του την «κούρσα», επιβίβασε και άλλο άτομο. Δεν ενοχλήθηκα, διότι θεώρησα ότι με το δεδομένο της ώρας και των συνθηκών, έπρεπε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα, ώστε όλοι να εξυπηρετηθούμε. Όταν όμως του ανακοίνωσα το σημείο του προορισμού μου, γνωστότατο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού («Aegialis Hotel and Spa») στο μέσον της διαδρομής Αιγιάλης – Θολαρίων, έδειξε καταφανή ενόχληση για άγνωστο σε μένα λόγο.

Δείτε ακόμα:  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα τελευταία νέα για την υγεία του – Πότε θα πάρει εξιτήριο

Αγενέστατα με ρώτησε γιατί δεν ήρθαν από το ξενοδοχείο να μας πάρουν. Μη γνωρίζοντας, επιχείρησα να πάρω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να ρωτήσω. Βλέποντας την κίνησή μου μου είπε επί λέξει και με ύφος σκαιότατο: «Άιντε, άιντε, δεν θα σε περιμένουμε να τηλεφωνήσεις τώρα. Μπες μέσα».

Αν και εμβρόντητοι, ο σύζυγός μου κι εγώ δώσαμε «τόπο στην οργή» και μπήκαμε στο όχημά του. Του είπα όμως: «Να προσέχετε πώς μιλάτε». Με πολύ προκλητικό ύφος και ουρλιάζοντας μου απάντησε πως θα μιλάει όπως του αρέσει και μου είπε ξανά τη λέξη «άιντε», με περιέλουσε με ύβρεις, έθιξε με άσχημο τρόπο την ηλικία μου, μου είπε «άει γ@@@» και άνοιξε την πόρτα να βγούμε έξω. Μάλιστα πέταξε έξαλλος τις αποσκευές μας στο δρόμο. Εκτός αυτού μίλησε με υποτιμητικό μένος για το κατάλυμά μας. Χαρακτηριστικά είπε: «Σε τέτοιο κωλοξενοδοχείο που πάτε, τέτοιοι είστε και εσείς». Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μίλησε με τέτοιο τρόπο για το συγκεκριμένο κατάλυμα, το οποίο, όπως γνωρίζω από επανειλημμένες επισκέψεις μου και από κριτικές άλλων επισκεπτών, είναι αξιοπρεπέστατο, ποιοτικότατο και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του νησιού.

Αξίζει δε να υπογραμμίσω και το χειρότερο όλων στο φέρσιμό του, ότι στράφηκε εναντίον μου να με χτυπήσει και θα το είχε κάνει αν δεν έμπαινε μπροστά μου εγκαίρως ο σύζυγός μου.

Δείτε ακόμα:  Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλείται να πληρώσει 28.000 ευρώ σε τέλη κυκλοφορίας!

Γιατί μίλησε με αυτό τον τρόπο; Γιατί φέρθηκε τόσο απολίτιστα; Είχε τα νεύρα του και ξέσπασε σε μένα; Είχε πρόβλημα με το σημείο που πηγαίναμε; Το βέβαιο είναι πως τον άνθρωπο αυτό ούτε καν τον ήξερα.

Το γεγονός αυτό μου δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα για το νησί. Κυριολεκτικά επρόκειτο για τραυματικό σοκ. Αν δεν είχα ξαναπάει για διακοπές στο νησί και δεν ήξερα τους ανθρώπους του, σίγουρα θα έπαιρνα το ίδιο πλοίο και θα ταξίδευα σε άλλο προορισμό. Διότι «όταν ένα ταξίδι αρχίζει άσχημα, σπάνια τελειώνει καλά».
Κάθε κάτοικος και κάθε εργαζόμενος σε τουριστικό προορισμό δημιουργεί τον τόπο τον οποίο θα χαρούν ή όχι οι επισκέπτες. Τα περιστατικά ακαλλιέργητων και αντιεπαγγελματιών οδηγών ταξί δυστυχώς δεν έχουν εξαλειφθεί από τον τόπο μας. Εύχομαι κανένας άλλος ταξιδιώτης, είτε στην Αμοργό είτε αλλού, να μην τύχει τέτοιας συμπεριφοράς και τέτοιας αγριότητας.

Με ποιο δικαίωμα ο άνθρωπος αυτός εγκατέλειψε μέσα στη νύχτα δύο ταξιδιώτες μόνους του στη μέση του πουθενά; Με ποιο δικαίωμα θίγει άλλους επαγγελματίες του τόπου του, εν προκειμένω τους ξενοδόχους, μιλώντας άσχημα γι’ αυτούς σε επισκέπτες που δεν γνωρίζει; Με ποιο δικαίωμα απευθύνεται και συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε δύο ανθρώπους που πρόκειται να αφήσουν χρήματα στον τόπο του; Με ποιο δικαίωμα καταστρέφει τις διακοπές δύο ανθρώπων που δεν του έφταιξαν σε τίποτα; Και κυρίως ποιος του δίνει το δικαίωμα να στρέφεται κατά του ίδιου του νησιού του, της Αμοργού, τόσο απάνθρωπα και τόσο ανεύθυνα;

Δείτε ακόμα:  Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τη δολοφονία του 33χρονου πατέρα μιας κόρης σαράντα ημερών

Αναρωτιέμαι δε τι θα συνέβαινε αν στη θέση τη δική μου βρισκόταν κάποιος άλλος που επισκεπτόταν για πρώτη φορά το νησί ή ακόμα χειρότερα κάποιος ξένος.

Ο τουρισμός, η κυκλοφορία των ανθρώπων, η ξεκούρασή τους είναι ιερά και πρέπει να γίνονται σεβαστά. O τουρισμός μας δεν χρειάζεται αυτού του είδους το ταξί, ούτε -προς Θεού- αυτές τις υπηρεσίες. Τα κρούσματα, που δυσφημούν την τουριστική εικόνα των νησιών, πρέπει να καταγγέλλονται και να καταδικάζονται απερίφραστα, γιατί είναι κάτι παραπάνω από κατακριτέα. Υπονομεύουν τη χώρα μας, την οικονομία μας και την εργασία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Παρακαλώ να ληφθούν μέτρα για τον εν λόγω οδηγό, διότι οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε η εποχή του ταξιτζή – Νεάντερνταλ να περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας, επιτέλους.
Παρακαλώ επίσης όπως με ενημερώσετε για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Μετά τιμής
Ειρήνη Αϊβαλιώτου
Δημοσιογράφος
Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
Διευθύντρια του διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού catisart.gr

Πηγή: cyclades24.gr