Καταγγελία για τη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα: Κάνουν μπάρμπεκιου στο δάσος – Θα καεί η Πάρνηθα (video)

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στη Μαλακάσα, καθώς, όπως καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κωνσταντίνος Λίτσας, η κατάσταση με τις δομές μεταναστών «είναι ανεξέλεγκτη». Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, μετανάστες την Κυριακή ενεπλάκησαν σε συμπλοκή με καδρόνια στην κεντρική πλατεία, ενώ κάποιοι άλλοι έστησαν… υπαίθριο μπάρμπεκιου στο δάσος, με την πυροσβεστική να σπεύδει να σβήσει τα… κάρβουνα.

«Στο χωριό υπάρχουν περίπου 400 κάτοικοι και συνολικά στις δύο δομές περίπου 4.000 μετανάστες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπήρχε δέσμευση του κυρίου Μηταράκη ότι θα είναι κλειστή η δεύτερη δομή που έφτιαξαν, αλλά ξαφνικά άνοιξε και 3.500 – 4.000 μετανάστες βρίσκονται στη Μαλακάσα». Όπως είπε, οι μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι την ημέρα και μόνο το βράδυ φυλάσσεται η δομή.

«Βοηθήσαμε πέντε χρόνια το μεταναστευτικό, κάναμε το χρέος μας να δεχτούμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όμως όλα έχουν ένα όριο», πρόσθεσε και τόνισε: «Θα καεί η Πάρνηθα».

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί «κλειστής δομής», που ισχυριζόταν ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης: «Ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ άνοιξε η δομή, άρχισαν να κάνουν αιτήσεις ασύλου και αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον μετανάστες».

Δείτε ακόμα:  Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Η άγνωστη τραγωδία των τριών φίλων που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και ακόμα χαροπαλεύουν

«Η αστυνομία το βράδυ τους φυλάει, αλλά το πρωί μπορούν να βγαίνουν. Ζητάμε να μην είναι γκέτο η Μαλακάσα. Την Κυριακή εμείς πήγαμε να σβήσουμε τις φωτιές, η τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με το πυροσβεστικό. Δεν είναι δυνατόν ομάδες 20-30 ατόμων να κάνουν μπάρμπεκιου. Και μετά γυρίσαμε στο χωριό και γίνονταν συμπλοκές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Καταστράφηκε η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Να βοηθήσουμε, ναι, αλλά με μέτρο. Κάποιες οικογένειες να μείνουν εδώ, να μπορεί να γίνει ενσωμάτωση. Στον σταθμό του τρένου θα γίνει σφαγή. Μόλις βγουν τις επόμενες μέρες όλοι μαζί, θα γίνει σφαγή, γι’ αυτό υπάρχει κι εκεί αστυνομία».

Δείτε ακόμα:  Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για παιδιά 5 – 11 ετών

«Δεν έχουμε κάτι με τους μετανάστες, αλλά με την ποσότητα», διευκρίνισε.

«Θα καεί η Πάρνηθα, και κάτι άλλο: αποτυχία της πολιτείας είναι ότι η Μαλακάσα έχει γεμίσει με αγκαθωτά συρματοπλέγματα στις αυλές των σπιτιών», είπε ο αντιδήμαρχος.

newpost.gr