Καταγγελία στο ΕΣΡ για τον Καμπουράκη που ρώτησε αριστούχο μαθήτρια τι βαθμό πήρε στα οικοκυρικά (video)

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τη μαθήτρια που εμφανίστηκε στην εκπομπή του «Ακραία Φαινόμενα», ο Δημήτρης Καμπουράκης, που από την αμηχανία της δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Ο κ. Καμπουράκης που έβγαλε στον αέρα μια αριστούχο μαθήτρια η οποία έγινε δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, σε ένα του Πανεπιστήμιο του Παρισιού και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας, δεν δίστασε να διακόψει τη συζήτηση για να την ρωτήσει τι βαθμό πήρε στα… Οικοκυρικά!

Το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ” υπέβαλε σήμερα καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την «άθλια σεξιστική ερώτηση» του Δημήτρη Καμπουράκη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραία Φαινόμενα» στις 24/05/2020.

Δείτε ακόμα:  Survivor spoiler 4/5: Αυτή η ομάδα νικάει σήμερα στον 2ο αγώνα! Όλοι οι υποψήφιοι

«Καταγγέλλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση του κ. Δημήτρη Καμπουράκη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραία Φαινόμενα» στις 24/05/2020 και ώρα 10:13, ο οποίος ρώτησε την αριστούχο μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου κα. Ζωή-Μαρία Καμοπούλου τι βαθμό είχε στα οικοκυρικά. Η κα. Καμοπούλου έχει γίνει δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, αλλά και σε ένα ακόμα πανεπιστήμιο του Παρισίου και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας. Έχοντας ακούσει τους άριστους βαθμούς της μαθήτριας σε όλα τα μαθήματα, ο κ. Καμπουράκης είπε με αυστηρό ύφος «Μισό λεπτό γιατί η ζωή έχει πολλές πλευρές» και την ρώτησε «Στα οικοκυρικά τι είχες;». Στη συνέχεια απόρησε που δεν υπάρχει πια αυτό το μάθημα «Α, τα κόψανε;» και θύμισε τις παλιές καλές εποχές που είχανε «οικοκυρικά οι κοπελιές» ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι «βελονάκι μαθαίναν οι κοπέλες, εμείς μαθαίναμε κόντρα πλακέ» αναφέρει το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “Το Μωβ”.

Δείτε ακόμα:  Ορέστης Τζιόβας: «Μεγάλο λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο κλάδος»

«Θεωρούμε απαράδεκτο, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό να αντιμετωπίζονται έτσι οι αριστούχες μαθήτριες σε τηλεοπτικές εκπομπές, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, διότι προφανώς τέτοια ερώτηση δεν θα απευθύνονταν ποτέ σε αριστούχο μαθητή. Θεωρούμε αναχρονιστικό να αναπαράγονται στερεότυπα και ρόλοι του παρελθόντος για τα αγόρια και τα κορίτσια, για τους άντρες και τις γυναίκες. Απαιτούμε αξιοπρεπή και ίση μεταχείριση» καταλήγει.

Άκουσε ο αλήτης ο καμπουράκης τα 20άρια της κοπελιάς, που έχει ήδη γίνει δεκτή σε 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια πριν καν δώσει πανελλαδικές, και φυσικά δεν άντεξε να μην πετάξει την σεξιστική του παπαριά. Γιατί μέχρι τόσο μπορεί να φτάσει το μυαλό ενός ανθρώπου που ότι πέτυχε στη ζωή το πέτυχε μόνο γλείφοντας κατουρημένες ποδιές πολιτικών αφεντικών.

Gepostet von Harris Xanthopoulos am Sonntag, 24. Mai 2020

 

Δείτε ακόμα:  Μοντέλο εμφανίστηκε σε βενζινάδικο με μικροσκοπικό μαγιό και έγινε χαμός (φώτο)