Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον ψευτογιατρό από το Κορωπί: «Προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, απέσπασε 687.000 ευρώ» (βίντεο)

Προκάλεσε πλάνη στα θύματά του, από τα οποία κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια δράσης να αποσπάσει σχεδόν 700.000 ευρώ. Αυτό επεσήμανε σε μια αγόρευση καταπέλτη που είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του ψευτογιατρού.

Νωρίτερα ξεκίνησε ο εισαγγελέας να μιλά για την ουσία της υπόθεσης και τις βαρύτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ψευτογιατρός – τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας – ενώ για τους υπόλοιπους τους βαρύνονται με την κατηγορία της συνέργειας σε απάτη πρότεινε την απαλλαγή τους.

Μαζί με τον 48χρονο, στο εδώλιο κάθονται ακόμη 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους κλινικάρχες, μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικών, ένας πρώην υπουργός και μια μοναχή.

Ο ψευτογιατρός που κατηγορείται ότι οδήγησε σε οδυνηρό θάνατο 12 πάσχοντες από ανίατες ασθένειες, στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο δόλο, δήλωσε εμπειρικός γνωστής των βοτάνων και των φυσικών θεραπειών, που ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους στα χέρια του. Κατά τη διάρκεια της διήμερης απολογίας του τον περασμένο Ιούνιο, εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος, χωρίς να δείχνει ότι έχει επίγνωση του πόνου που έχει προκαλέσει σε 36 οικογένειες.

ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.