Καταστρώνουν τα σχέδια ενόψει αντιπυρικής περιόδου στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου αλλά και τον σχεδιασμό της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες μέρες.


Προεδρεύων της συνεδρίασης ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, και πρόεδρος του Συντονιστικού, Βασίλης Πιστικίδης ο οποίος στην αρχική του ενημέρωση ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν αλλά και αναφέρθηκε στην απουσία πολλών από τους εκπροσώπους των Συλλόγων που απουσίαζαν από την σημερινή συνεδρίαση για την έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία του Δήμου.

Εξήρε το έργο της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται πάντα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου χρειαστεί για να αντιμετωπίσει άμεσα οποιαδήποτε περιστατικό (φυσική καταστροφή, φωτιά κ.α ) και ευχαρίστησε την Περιφέρεια , τον ΣΠΑΠ και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την συνεργασία που μέχρι σήμερα υπάρχει.

Δείτε ακόμα:  Σάββας Ιωαννίδης (La Beaute): Στηρίξτε τα τοπικά καταστήματα - Σας θέλουμε δίπλα μας

Στην συνέχεια έγινε ο απολογισμός της περσινής περιόδου και στη συζητήθηκε το πρόβλημα που εμφανίζεται με τα κλαδιά και τα ξερόχορτα που διάφοροι συμπολίτες μας εναποθέτουν, μετά τον καθαρισμό των οικοπέδων ή των κήπων τους, χωρίς να ενημερώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για την αποκομιδή τους.

Ειπώθηκε η ερώτηση πότε θα επανδρωθούν τα οχήματα του δήμου με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή να απαντά ότι μέχρι να γίνουν προσλήψεις τα οχήματα θα είναι επανδρωμένα από υπαλλήλους του Δήμου όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Επίσης ο κύριος Παλπατζής όσον αφορά στα κλαδιά είπε πως έχει ζητήσει ο Δήμος την βοήθεια της περιφέρειας για την παροχή ειδικών μηχανημάτων και έχει λάβει την δέσμευση πως θα διατεθούν στον Δήμο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμα:  Ευχαριστήριο του Δήμου Μαραθώνος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νικόλαο Πέππα

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής και Δήμητρα Τσεβά, η Υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας Τζωρτζίνα Λεγάκη, ο Αναστάσιος Γιώτης και ο Σιοντόρης Ηλίας από την Περιφέρεια Αττικής, η πρόεδρος της ΕΘΟΡΠ Ζωή Μπαμπανιώτη, ο Ιωάννης Ζαμάνης Διοικητής 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Σταύρος Τζιβιτζής ο Γκενεράλης Γιώργος από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, ο Τζογκανής Σταύρος ΕΘΟΡΠ, ο Παναγιώτης Βαραδάλος από τον Σύλλογο του Πευκώνα, ο Παναγόπουλος Γιώργος ΕΘΟΡΠ, ο Δημήτρης Καραγεωργίου από τον Σύλλογο του Αγίου Χαραλάμπους, ο Άγγελος Χοβαρδάς τοπικός σύμβουλος Πικερμίου και μέλος της ΕΘΟΡΠ, ο Υ/Α Δαϊμανώλης Θεοδόσιος από το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, από τον Σύλλογο «Ενότητα» οι Γιάννης Ξουρίκης, Πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Αραπκιλή, Γερογιάννη Μαρία και Δεμερούτη Κατερίνα, ο Σπύρος Δημητρίου από τον ΣΠΑΠ, ο Απόστολος Ασβεστάρης της ΕΘΟΡΠ, η Φωτεινή Γιαννακοπούλου από τον ΣΠΑΠ, Χρήστος Χολέβας και Πλέτσης Στυλιανός από τον Οικ. Συν. Ντραφίου «Ο Πάν», η Ειρήνη Σαρηκώστα και ο Γιώργος Παπαγιάννης από την Καλλιτεχνούπολη , ο Μάνος Τσαλιαγκός του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ο Αποστολής Ανδρίκος από το «Μελτέμι» και ο Αντιπύραρχος Μαρινάκης της Π/Υ Νέας Μάκρης.