Κατερίνα Γερονικολού: «Έργο Θεού η Αγία Σοφία» (φώτο)

Την αντίδρασή της για την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία στην Πόλη σε τζαμί εξέφρασε και η Κατερίνα Γερονικολού.

Η αγαπημένη ηθοποιός ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα κομμάτι από το έργο «Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών», ποστάροντας μαζί και μία φωτογραφία από την επίσκεψή της στον ιερό αυτό χώρο.

Αναλυτικά όσα έγραψε η Κατερίνα Γερονικολού:

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού.
Με την δική του καθοδήγηση έγινε. Γι’ αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή την πόλη και αυτόν τον Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της λατρείας Του. Κι αν κάποτε βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της, για να τα βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν ποτέ την πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία.» Από το έργο «Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών.
@mimi_denissi
PhotobyHugt

View this post on Instagram

«Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική του καθοδήγηση έγινε. Γι’ αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή την πόλη και αυτόν τον Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της λατρείας Του. Κι αν κάποτε βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της, για να τα βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν ποτέ την πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία.» Από το έργο «Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών. @mimi_denissi PhotobyHugt

A post shared by Katerina Geronikolou (@katerina_geronikolou) on