Καθαρά Δευτέρα: Οι μετακινήσεις για τον χαρταετό – Τι επιτρέπεται και τι όχι

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την Καθαρά Δευτέρα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που θα βγουν να πετάξουν τον χαρταετό καθώς δεν απαγορεύεται.

Η Πολιτική Προστασία δεν έχει δώσει εντολή για λουκέτα σε πάρκα και χώρους πρασίνου, όμως το Άλσος Βεΐκου θα παραμείνει κλειστό.

Από την μεριά τους οι λοιμωξιολόγοι συμβουλεύουν να κρατήσουμε τις αποστάσεις.

Μετακινήσεις χωρίς αυτοκίνητο την Καθαρά Δευτέρα

Οι περιορισμοί των μετακινήσεων εξακολουθούν να ισχύουν. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Συνεπώς, για να πετάξουμε τον χαρταετό σε κάποιο κοντινό χώρο πρασίνου, μετακινούμαστε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο και την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Κανονικά θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ανοιχτοί θα είναι φούρνοι, ιχθυοπωλεία και μίνι μάρκετ.

Οι χώροι πρασίνου που θα παραμείνουν ανοιχτοί την Καθαρά Δευτέρα

Τα σημεία που παραδοσιακά μαζεύουν πολύ κόσμο για τα Κούλουμα είναι ο λόφος Φιλοπάππου, το ΣΕΦ, ο Υμηττός, το πάρκο Τρίτση και το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το οποίο θα παραμείνει κλειστό και την Καθαρά Δευτέρα.

ΣΕΦ: Να αποφευχθεί ο συνωστισμός στον περιβάλλοντα χώρο ζητά η διοίκηση του φαληρικού σταδίου

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΕΦ ζητά από τους πολίτες να αποφευχθεί ο συνωστισμός στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και να τηρηθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η ανακοίνωση

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι αυτονόητα, όπως κάθε χρόνο, ελκυστικός προορισμός την Καθαρά Δευτέρα για διερχόμενους και αθλητές. Ωστόσο, οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία, καθιστούν αναγκαία την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Η μετακίνηση και παραμονή των κατοίκων του οικείου Δήμου Πειραιά στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ., με σκοπό την άθληση ή και την τέλεση του εθίμου του «χαρταετού», πρέπει να πραγματοποιηθεί με γνώμονα την τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγειονομικής προστασίας».

news.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.