Κατηγορούμενος για βιασμό ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος ο οποίος φέρεται ότι βίασε μια γυναίκα που μπήκε στο γραφείο του στην Μητρόπολη Κιτίου προκειμένου να ζητήσει τη βοήθειά του.

Ο Μητροπολίτης αφέθηκε ελεύθερος για τον βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2011, αφού πλήρωσε εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο Κακουργιοδικείο προκειμένου να δικαστεί την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου.

Ο 83χρονος πρώην Μητροπολίτης φέρεται ότι είχε «μακρύ χέρι» αφού μέχρι στιγμής, έχουν γίνει ακόμα δύο καταγγελίες από γυναίκες που ζουν στο εξωτερικό και πρόκειται να κληθούν από την κυπριακή αστυνομία προκειμένου να καταθέσουν. Επιπλέον, στο δικαστήριο Λάρνακας έχει καταχωρηθεί ακόμα μια καταγγελία σε βάρος του, η οποία αφορά απόπειρα βιασμού μιας 16χρονης πριν από είκοσι χρόνια.

Τους προσέφερε αλκοόλ

Δείτε ακόμα:  Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 16χρονης από τον πατέρα της - Γιατί το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης

Σε όλες τις καταγγελίες αναφέρεται ότι οι γυναίκες προσέγγισαν τον Μητροπολίτη μέσα στη Μητρόπολη Kιτίου με σκοπό να ζητήσουν βοήθεια, όμως εκείνος φέρεται ότι προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί… σεξουαλικά! Σύμφωνα με ορισμένες από τις καταγγελίες, ο Μητροπολίτης δεν δίστασε να τους προσφέρει αλκοόλ προκειμένου να ζαλιστούν και να μην φέρουν αντίσταση.

Η δράση του φέρεται να ήταν γνωστή καθώς η Αρχιεπισκοπή είχε λάβει αρκετές καταγγελίες για τον εν λόγω Μητροπολίτη, όμως ο ίδιος αφού παραιτήθηκε πέρισυ επικαλούμενος προσωπικά θέματα, συνεχίζει να διατηρεί το αρχιερατικό του αξίωμα.

Δείτε ακόμα:  Αττική: Τρεις άνδρες απήγαγαν 22χρονη και προσπάθησαν να τη βιάσουν!

newsbreak.gr