Κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από αντιδήμαρχο – Τι λέει η ίδια

Υπάλληλος που εργάζεται σε υπηρεσία του δήμου Πύργου, κατήγγειλε ότι ο τότε αντιδήμαρχος την παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω facebook. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης με την κατάθεση μήνυσης τον περασμένο Οκτώβριο από το θύμα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επειδή ακριβώς δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του εν λόγω δημοτικού παράγοντα, υπήρξε από μέρους του εκδικητική συμπεριφορά με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα, σύμφωνα με το LiveNews.

Δείτε ακόμα:  Νέα μεταγραφή για το κόμμα του Γιώργου Τράγκα

Η ίδια κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες (έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου), ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν, τουλάχιστον όχι ως τώρα.

Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Δείτε ακόμα:  Σαρηγιάννης για lockdown: "Οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για μία ακόμη παράταση των μέτρων"

«Ήταν αισχρός, του είχα ζητήσει να μην το κάνει αυτό γιατί με φέρνει σε δύσκολη θέση, ένας ψυχολογικός πόλεμος. Δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω, πώς πρέπει να το πω , τι πρέπει να πω. Ερχόμουν πολλές φορές στα όρια να του δώσω σφαλιάρα, αλλά σκεφτόμουν ότι θα έχω επιπτώσεις. Τα παιδιά μου ήξεραν. Έβαλαν τον 16χρονο γιο μου να κατεβάσει τα μηνύματα από τον υπολογιστή και έφτασε σε σημείο να μου πει “γιατί δεν μου είπες τίποτα γι αυτά που περνάς”».

Δείτε ακόμα:  Μεγάλη πυρκαγιά στο Καρπενήσι - Απειλείται το ξενοδοχείο "Montana"! (φωτό & βίντεο)

Ακούστε όλα όσα είπε η ίδια, στο MEGA, για την τρομακτική περιπέτειά της:

newsit.gr