Και ανήλικος στη σπείρα που έκλεβε σε Γλυκά Νερά, Σπάτα και Ραφήνα!

Τρία άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η επιτυχία της εξάρθρωσης ανήκει στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, τα οποία, το πρωί Τετάρτης (17/4) μετά από οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., συνέλαβαν τρία μέλη της ηλικίας 17, 19 και 27 χρονών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών καθώς και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Από τη Διώνη ξεκίνησε η επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση (φωτό)

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει εδώ και έξι μήνες, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας απογευματινές και βραδινές ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν- στοχοποιούσαν σπίτια, από τα οποία απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας συνήθως τις μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε αυτά και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Κλείνει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς - Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το ΔΣ

Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών και ληστειών και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα,, κυνηγετικό μαχαίρι, αυτοσχέδιο ρόπαλο, κλεμμένα είδη ρουχισμού καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν, μία περίπτωση ληστείας και πέντε κλοπές από σπίτια στις περιοχές Παπάγου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Ραφήνας και Σπάτων.

Δείτε ακόμα:  Εξωραϊστικός σύλλογος Νηρέας: Αποκατάσταση των πέτρινων σκαλών που οδηγούν στις Μαρίκες

notioanatolika.gr