Καίνε ακόμα οι φωτιές! Μάχη με τις φλόγες στην Ελαφόνησο – Η κατάσταση στον Μαραθώνα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν στην Ελαφόνησο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που παρέμειναν στο σημείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν ακόμη ενεργές εστίες ενώ σημειώθηκαν και αναζωπυρώσεις σε σημεία που δεν είχε ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Όπως ανέφερε στο in.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν από το πρωί πέντε Pezedel και ένα ελικόπτερο καθώς και περίπου 50 πυροσβέστες.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην χωματερή της περιοχής και ενώ αρχικά φάνηκε να την σβήνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, το πρωί ενισχύθηκε ο αέρας με συνέπεια να αναζωπυρωθεί και να πάρει διαστάσεις.

Προληπτική εκκένωση του κάμπινγκ

Η φωτιά πήρε κατεύθυνση προς την γνωστή παραλία του Σίμου και το ομώνυμο κάμπινγκ. Από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι για προληπτικούς λόγους απομάκρυναν με ασφάλεια περισσότερα από 1.000 άτομα που διέμεναν στο κάμπινγκ και οδηγήθηκαν στο λιμάνι του νησιού.

Επίσης εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Μαραθώνα

Στον Μαραθώνα η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, είναι καλύτερη. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί, χωρίς νέο μέτωπο  με τους πυροσβέστες να επιχειρούν για να σβήσουν τις μικρές εστίες εντός της καμμένης έκτασης και αυτή τη στιγμή δεν προκαλεί ανησυχίες στους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής.

Και στα δύο μέτωπα το έργο των πυροσβεστών δυνάμεων δυσχαίρεναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στις περιοχές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, οι υπόλοιπες φωτιές οι οποίες ξέσπασαν χθες έχουν σβήσει ή βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο χωρίς να εμπνέουν ανησυχία.

Το τελευταίο 24ωρο η υπηρεσία αντιμετώπισε περίπου 200 δασικές και αστικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών σε πολλές περιοχές.