Κέντρο Υγείας Ραφήνας: Όλη η αλήθεια για την εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ


Η κ. Αναστασία Ζαρζαλη με ανακοίνωση-ενημέρωση που εξέδωσε και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρει ότι: σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ στους χώρους του ΚΥ Ραφήνας, σας ενημερώνω ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την 1η ΥΠΕ και την υποδιοικήτρια κ. Κισκήρα προς το ΕΚΑΒ.


Ήδη στην νέα διαμόρφωση – επέκταση των χώρων του ΚΥ Ραφήνας, με αποδοχή της δωρεάς του κ. Μαρτίνου, έχει προβλεφθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το πλήρωμα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το πάγιο αυτό αίτημα των δημοτών εκφράστηκε και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις ανάλογες ενέργειες.

Το μηχάνημα της Μέτρησης Οστικής Πυκνότητος που θα αναβαθμίσει την προσφορά Υπηρεσιών Υγείας στο ΚΥ Ραφήνας προς τους δημότες της περιοχής μας εξασφαλίστηκε από ιδίους πόρους της 1ης ΥΠΕ. Έχει ήδη τοποθετηθεί και αναμένεται η άδεια λειτουργίας του.

Τα άλλα 2 μηχανήματα: ο μαστογράφος και ο ορθοπαντογράφος που θα προστεθούν, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής που το διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας, ενώ όλοι οι διαγωνισμοί διενεργούνται από την 1η ΥΠΕ.

ΟΙ διαγωνισμοί αυτοί έχουν ολοκληρωθεί και η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών από την αντίστοιχη επιτροπή της 1ης ΥΠΕ.

H επιστημονική Υπεύθυνος
του ΚΥ Ραφήνας