Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Όπως κάθε σχολική χρονιά, έτσι και φέτος το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Λαυρίου υλοποίησε το πρόγραμμα/δράση της 1ης ΥΠΕ για τη Στοματική Υγεία, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, περισσότεροι από 800 μαθητές/-τριες σε 7 Δημοτικά σχολεία και 9 Νηπιαγωγεία Λαυρίου, Κερατέας και Λεγραινών, παρακολούθησαν ειδική προβολή και ομιλία ενημέρωσης στον χώρο του σχολείου.
Ακολούθησε η οδοντιατρική εξέταση η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν γονικής συναίνεσης, με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
Κάθε μαθητής/τρια έλαβε ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει ως σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών, ενισχύοντας την υπευθυνότητα και την ικανότητα του μαθητή/τριας για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής. Έτσι, επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των παιδιών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

Η εν λόγω παρέμβαση έχει διττό χαρακτήρα διότι αναπτύσσεται τόσο σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (από οδοντίατρους και επισκέπτριες υγείας για τη φροντίδα των δοντιών και του στόματος), όσο και σε επίπεδο προληπτικής οδοντιατρικής (κλινικός έλεγχος, οδηγίες για γονείς και παραπομπή).

Την παραπάνω δράση υλοποίησαν η Οδοντίατρος Ελισάβετ Μπούτση και οι Επισκέπτριες Υγείας Μαρία Μεταξά, Αγγελική Ρωσσιάδη και Φωτεινή Γκότση.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τη νέα σχολική χρονιά!

Καλές διακοπές!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.