Καιρός: Αλλαγή δεδομένων! Πώς εξελίσσεται η μακροπρόθεσμη τάση για την Καθαρά Δευτέρα…


Βελτιώνεται περαιτέρω η εικόνα για αποφυγή της κακοκαιρίας ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα…

Τι δείχνουν τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα μετά τη μεσημεριανή τους ανανέωση για το επόμενο Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα, διάστημα που απασχολεί πολλούς λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και των εξορμήσεων των επισκεπτών στις πόλεις που διοργανώνουν καρναβάλι;

Πλησιάζοντας πια σε απόσταση μιας εβδομάδας από το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη με την καταγραφή της κίνησης των βαρομετρικών συστημάτων, πως ναι μεν θα επικρατεί συννεφιά σε πολλές περιοχές της χώρας, χωρίς -ωστόσο- να διαφαίνεται κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς βροχοπτώσεων.


Θα υπάρξουν, βέβαια, αλλαγές και τα επόμενα 24ωρα και από την ερχόμενη Τρίτη θα μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά για τον καιρό που θα επικρατήσει την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα. Και αυτό γιατί την επομένη της Καθαράς Δευτέρας δείχνει να έρχεται κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αν τελικά έρθει νωρίτερα, μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα.

Σε σχέση με τη θερμοκρασία…

Η πιο κρύα μέρα θα είναι η αυριανό, αφού από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει στα νότια και τους 20 βαθμούς, ενώ κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερα ψυχρό. Θα προκύψει μια πτώση στις 28 Φλεβάρη, αλλά τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα θα κυμαίνεται η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Δείτε σχετικά την κίνηση των αερίων μαζών στον ακόλουθο χάρτη του GFS, όπως καταγράφεται από τη μεσημεριανή ανανέωση πρόγνωσης.

dokari.gr