Καιρός: Ερχεται κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής! Καρέ καρέ η εξέλιξη…

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Τρίτη ο καιρός, ενώ η 28η Οκτωβρίου θα αποτελέσει για όλη τη χώρα, μέρα έντονης κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής τοπικά.

Και τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα των καιρικών μοντέλων καταδεικνύουν ακριβώς αυτό. Πως τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή, αφού δεν αποκλείεται λόγω και του κορεσμού του εδάφους από τις πρόσφατες καταιγίδες, να υπάρξουν και πάλι τοπικά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου για πτώση ακόμα και στους -14 βαθμούς (βίντεο)

Δεδομένο είναι πως θα εκδοθεί σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ή ακόμα και πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του καιρικού μοντέλου GFS την κίνηση των φαινομένων και τις περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα. Από το μπλέ προς το καφέ η αυξητική τάση, με τις καφέ αποχρώσεις καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής…

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα το βράδυ της Τρίτης - Που θα χτυπήσουν

Ακόμα πιο έντονα φαινόμενα και σε περισσότερες περιοχές της χώρας, «βλέπει» για την 28η Οκτωβρίου το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ECMWF.

 

Dokari.gr