Καιρός: «Κύτταρο» καταιγίδων θα χτυπήσει την Αττική μέσα στη νύχτα!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στην Αττική περίπου σε τρεις ώρες.

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN TV Κλέαρχος Μαρουσάκης, έχει σχηματιστεί μια κυκλωνική ροή ανοιχτά του Αργολικού Κόλπου.

Αυτή η ροή παίρνοντας ενέργεια από την θαλάσσια περιοχή αλλά και από την υγρασία, έχει σχηματίσει ένα «κύτταρο καταιγίδων» το οποίο κινείται βόρεια και ανατολικά. Το καιρικό φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ώρες τμήματα της Αττικής τις Κυκλάδες, αλλά και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Μεγάλα ύψη βροχής έφερε η «Βικτόρια» στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Κέρκυρας όπου από χθες μέχρι σήμερα έπεσαν περίπου 190 τόνοι ανά στρέμμα.

Παράλληλα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να χτυπηθούν τις επόμενες ώρες τα ανατολικά και Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα βόρεια ανατολικά της Πελοποννήσου, η ανατολική Στερεά αλλά και περιοχές της Αττικής, η Εύβοια οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

ethnos.gr