Κικίλιας: «Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός»

Η σημερινή (2/12) ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ξεκίνησε με το τηλεοπτικό μήνυμα του Χανς Κλούγκε, του περιφερειακού διευθυντή ΠΟΥ Ευρώπης.

Ο κ. Κλούγκε μίλησε για την «επιλογή» που πρέπει να κάνουμε όλοι και κρατώντας τις αποστάσεις, να κρατάμε τον κορονοϊό μακριά. Πρόσθεσε ότι πρέπει να δει η κοινότητα τις πολιτικές που θα ακολουθήσει τον επόμενο καιρό.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Η κυρία Κυριακίδου, αρμόδια επίτροπος Υγείας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ότι κάθε 17 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από Covid…

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας δοκιμάζονται από τον κορονοϊό. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εθελοντικά πολυμελείς ομάδα γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία (Ιασώ, Ερρίκος Ντυνάν, Ιατρικό), μεταβαίνει στη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε ακόμα:  Κικίλιας: Μέχρι τέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-44 με όλα τα εμβόλια – Με Johnson & Johnson οι 18-29 από τον Ιούνιο

Επίσης, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, μεταβαίνουν και άλλοι γιατροί από το δημόσιο τομέα. Για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται εκεί, οι γιατροί αυτοί θα τύχουν διπλασιασμού των αποδοχών τους.

Αναφορικά με την προμήθεια των εμβολίων, ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια θα παραδοθούν στη χώρα και την επόμενη μέρα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Θα μπορούν να εμβολιάζονται πάνω από 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα. «Ζητάω από όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια, στην εθνική διαδικασία εμβολιασμού. Στόχος είναι να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα τους επόμενους μήνες».

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: «Έσβησε» βρέφος μόλις 7 ημερών από άγνωστα αίτια!

lawandorder.gr