Κικίλιας: Όσο η πίεση παραμένει αφόρητη δεν τίθεται θέμα ημερομηνίας για να ανοίξει η αγορά

Με μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Από τις 1305 κλίνες ΜΕΘ οι 1803 είναι κατειλημμένες. Από την Λαμία και πάνω είναι όλες!

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για την επιδημιολογική κατάσταση και την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία αφού τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται λιγότερο από ότι περίμεναν όλοι.

«Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία και σ’ εμένα και στους επιστήμονες για το τι συμβαίνει στην χώρα επιδημιολογικά. Αυτή την στιγμή έχουμε 1305 κλίνες ΜΕΘ Covid και non Covid. Από αυτές οι 1083 ειναι κατειλημμένες με ενα μήνα lockdown. Από την Λαμία και πάνω είναι όλες! Πάνω από 4.000 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και η πίεση είναι αφόρητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε: «Βρισκόμαστε δυστυχώς σε μια κατάσταση που τα κρούσματα μειώνονται λιγότερο απ’ οτι περιμέναμε και στο βάθος σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες και από τον τρόπο που θα αποφασιστεί το άνοιγμα της αγοράς είναι το τρίτο κύμα».

Δείτε ακόμα:  Τα ανεξήγητα με το AstraZeneca

Στο ερώτημα πότε θα ανοίξει η αγορά και με ποιον αριθμό νοσηλευομένων και ΜΕΘ ο κ. Κικίλιας είπε: «Δεν τίθεται πλέον θέμα ημερομηνίας αλλά πόσο διασπείρεται ο ιός». Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης: «Αν είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με ασθενείς και οι ΜΕΘ το ίδιο δεν μπορούμε να ανοίξουμε».

Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές

Ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνούς οργανισμούς φαρμάκων, και δωρεάν.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 60 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη και στην Αττική!

newsit.gr